![Käsefondue (mediterran) Käsefondue (mediterran)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5479B5A6-DFC4-4428-B596-3F95B28E8BBE/Derivates/830F3E9C-D523-4943-9DBE-DD5A3BC1B358.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g Gruyère Käse, in Stücken
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 420 g Weißwein, trocken
- 20 g Speisestärke
- 20 g Kirschwasser
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ - 1 TL Thymian, getrocknet, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3848 kJ / 920 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißwein-Suppe
30 min
Weißweinsuppe
45 min
Weiße Tomatensuppe
40 min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Parmesansüppchen
25 min
Käsefondue
15min
Blauschimmelkäse-Walnuss-Sauce
15min
Zabaglione
15min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min
Tomatensuppe mit Orangensaft
40 min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35min
Gorgonzola-Sauce
20 min