Käsefondue (mediterran)

Käsefondue (mediterran)

4.2 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Gruyère Käse in Stücken
    600 g
  • Emmentaler in Stücken
    200 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    50 g
  • Weißwein trocken
    420 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Kirschwasser
    20 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet nach Geschmack
    ½ - 1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 920 kcal / 3848 kJ
Białko 56 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...