Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g Gruyère Käse, in Stücken
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 420 g Weißwein, trocken
- 20 g Speisestärke
- 20 g Kirschwasser
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ - 1 TL Thymian, getrocknet, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3848 kJ / 920 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißwein-Suppe
30 min
Ziegenkäsetarte
1h 25min
Paprikabrösel
30 min
Weißweinsuppe
45min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Rotweinbutter
3 godz. 20 min
Glühweinsabayon
10 dk
Iberico-Schinken-Creme
10 dk
Pasta mit Gorgonzola und Birne
40min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Gorgonzola-Sauce
20min
Käsefondue
15 min