Urządzenia i Akcesoria
Käsefondue (mediterran)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Gruyère Käse in Stücken600 g
-
Emmentaler in Stücken200 g
-
getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft50 g
-
Weißwein trocken420 g
-
Speisestärke20 g
-
Kirschwasser20 g
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat½ TL
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Thymian, getrocknet nach Geschmack½ - 1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
56 g
Kalorie
3848 kJ /
920 kcal
Tłuszcz
64 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 6/2014
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargel-Scampi-Terrine
10 godz.
Ziegenkäserollen mit Chilisauce
1 godz. 10 min
Bärlauch-Hollandaise
15 min
Roquefort-Dressing
10 min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1 godz. 30 min
Scharfe Aioli
10 min
Ziegenkäsetarte
1 godz. 25 min
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 godz.
Ziegenkäse-Terrine mit Oliven
6 godz. 20 min
Frankfurter Kräuter-Risotto
50 min
Pasta mit Gorgonzola und Birne
40 min
Käsefondue
15 min