Scones raisin et citron au lait fermenté

Scones raisin et citron au lait fermenté

3.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 pièces

Składniki

  • 80 g de raisins secs
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 5 g de sel
  • 50 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 150 g de lait fermenté type lait ribot, et un peu pour la dorure
  • 500 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • le zeste d'un citron vert non traité

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 6.1 g
Kalorie 1068.8 kJ / 252 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 39.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...