Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de raisins secs
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 5 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 150 g de lait fermenté, type lait ribot, et un peu pour la dorure
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- le zeste d'un citron vert non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1068.8 kJ / 252 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2 godz. 20 min
Angel cake au citron
1h 5min
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min.
Casse-dents aux amandes
35 min
Scones
25 min
Muffins à la semoule de maïs
20 min
Galettes de potimarron aux châtaignes
1h 15min
Petits moelleux vapeur à l'orange
55 min
Focaccia aux olives
2h
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15min
Scones au son d'avoine
35 min
Scones anglais
30 min