Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. à café de sel
- 100 g de farine d'épeautre
- 280 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g d'eau
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1073.8 kJ / 254.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15 min
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30min
Pain aux châtaignes
3 godz. 45 min
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4h
Pain de seigle scandinave
26 godz.
Pain aux fruits secs
3 godz. 45 min
Pain aux figues
4h
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain aux noisettes
3h 15 min
Pain aux graines
5h