Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. à café de sel
- 100 g de farine d'épeautre
- 280 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g d'eau
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1073.8 kJ / 254.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain au yaourt
1h 50min
Pain aux noisettes
3 Std. 15 Min
Pain à la farine d'épeautre
4sa
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3h 40min
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain à la châtaigne
2h 55 min
Le pain de type 80 (Bruno Dinel)
3sa 5 dk
Pains de seigle à la banane
1 godz. 45 min
Pain au kamut et aux graines de lin
5h 15min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4sa
Pain aux graines
5sa