Pellkartoffeln mit Dip oder Pesto

Pellkartoffeln mit Dip oder Pesto

4.6 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
1 Portion

Składniki

Kidneybohnen-Dip
  • Schalotte klein
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Peperoni, rot mild, entkernt, in Stücken
    1 - 2
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund
  • Crème fraîche
    200 g
  • Mayonnaise
    50 g
  • Kidneybohnen abgespült, abgetropft (400 g)
    1 Dose
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
Nusspesto
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Walnüsse, halbiert
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Basilikumblätter, frisch ca. 1 Handvoll
  • Olivenöl
    50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Feta in Stücken
    50 g
Pellkartoffeln
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    ½ TL
  • Kartoffeln klein, mit Schale
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 49 g
Kalorie 6531 kJ / 1559 kcal
Tłuszcz 104 g
Błonnik 42.3 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...