Eiersalat

Eiersalat

3.7 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Walnusshälften
    40 g
  • Wasser
    675 g
  • Eier (Kl. M)
    8
  • Kartoffeln mittelgroß, halbiert
    2
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ¾ TL
  • Staudensellerie-Stangen in Stücken, Grün zum Garnieren zur Seite gelegt
    3
  • Äpfel rot, geviertelt, in dünnen Scheiben
    2
  • Zitronensaft
    2 EL
  • Salatcreme
    150 g
  • Sahnejoghurt
    200 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    3 Prisen
  • Zucker
    1 Prise
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 2438 kJ / 581 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...