![Brandada di baccalà alla portoghese Brandada di baccalà alla portoghese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B16FCA7B-CAF1-442A-9081-2B8A7D70C24E/Derivates/A5AC60F3-23FA-493F-B047-F57B0E59440C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di patate a pasta farinosa a pezzi (2x2 cm)
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 1 rametto di timo secco intero
- 8 spicchi di aglio
- 450 g di panna (30-40% di grassi)
- fette di pane tostate e fritte, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1035.8 kJ / 247.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta ripiena con crema ai formaggi
1 Std. 20 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Pere al vino rosso
3h 20min
Roastbeef in salsa indiavolata
1 Std. 20 Min
Baccalà alla portoghese
1 godz. 10 min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Pinzimonio al Gorgonzola
30 Min
Scampetti con maionese alla senape
30 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Brandacujun
45 Min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30 Min