Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di patate a pasta farinosa a pezzi (2x2 cm)
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 1 rametto di timo secco intero
- 8 spicchi di aglio
- 450 g di panna (30-40% di grassi)
- fette di pane tostate e fritte, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1035.8 kJ / 247.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Filet mignon con porcini e castagne
1 godz. 30 min
Filetto di coniglio con salsa alla birra scura
2h
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1 godz.
Salsa alle arachidi
1 godz. 20 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 godz.
Puccia
1 godz. 30 min
Petto d'anatra all'uva
1hod. 10min
Corona di riso e castagne alla fonduta
50 min
Baccalà alla portoghese
1hod. 10min