Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pane a pezzi
- 65 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di spinaci in foglia surgelati
- 200 g di cipolla, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di carote, a pezzi
- 2 cucchiaini di sale
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (vedere consigli)
- 300 g di patate a fette sottili (vedere consigli)
- 800 g di latte
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 100 g di farina
- 30 g di burro
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2459 kJ / 588 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Salmone con zucchine in crosta
1 Std.
Baccalà al forno con broccoli
1 Std. 30 Min
Plumcake salato al salmone, porri e pomodori confit
1 Std. 10 Min
Scarpazza sarzanese
2 godz. 30 min
Cannelloni di fave
50 Min
Rollè di tacchino e spinacini
1h 20min
Filetto di maiale all’uva
1 Std. 15 Min
Baccalà gratinato con patate, uova e peperoni
1 Std.
Alici ripiene
50 Min
Zuppa di merluzzo e cozze
50 Min
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min