Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 5 g de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 300 g de carne molida de res
- 2 huevos
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de chile chipotle en polvo
Sopa
- 1 diente de ajo
- 700 g de jitomate, en cuartos
- 50 g de cebolla
- 1 cdita de sal fina
- 600 g de agua
- 100 g de ejotes
- 80 g de zanahoria, en rodajas
- 30 g de apio
- ¼ cdita de chile chipotle en polvo
- 80 g de cebada perlada
- hojas de cilantro, frescas, para decorar
- limón en cuartos, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 340.2 kJ / 81 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Sopa de fideo TM6
35min
Arroz rojo
1 Std. 25 Min
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1 godz. 30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Picadillo con rajas
25 Min
Picadillo
25 Min
Sopa de albóndigas
50 min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Tostadas de picadillo
1h 10min
Salpicón de res
1h