Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en cuartos
- 500 g de jitomate, en trozos
- 30 g de aceite
- 2 cubos de caldo de pollo o de vegetales
- 600 g de pierna de cerdo, en cubos (3 x 3 cm)
- 2 hojas de laurel secas
- 400 g de calabaza, en cubos (2 x 2 cm)
- 200 g de elote desgranado, congelado o fresco o de lata (drenado)
- 2 chiles serranos, enteros, para dar un poco de picante (opcjonalnie)
- sal, al gusto, sobre las calabazas y los elotes
- pimienta negra molida, al gusto, sobre las calabazas y los elotes
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1797.2 kJ / 429.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 94.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Salpicón de pollo
25min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Pierna de cerdo colorada
1h
Entomatadas de pollo
40min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Entomatado de cerdo
1h
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Bisteces a la mexicana
30min
Pierna de cerdo a las hierbas
40min