Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en cuartos
- 500 g de jitomate, en trozos
- 30 g de aceite
- 2 cubos de caldo de pollo o de vegetales
- 600 g de pierna de cerdo, en cubos (3 x 3 cm)
- 2 hojas de laurel secas
- 400 g de calabaza, en cubos (2 x 2 cm)
- 200 g de elote desgranado, congelado o fresco o de lata (drenado)
- 2 chiles serranos, enteros, para dar un poco de picante (opcjonalnie)
- sal, al gusto, sobre las calabazas y los elotes
- pimienta negra molida, al gusto, sobre las calabazas y los elotes
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1797.2 kJ / 429.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 94.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25 min
Bisteces a la mexicana
30min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Entomatadas de pollo
40min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Adobo con carne
50min
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Carne de res a la jardinera
40min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min