Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de aceite
- 18 g de manteca de cerdo
- 13 g de ajo
- 1 ½ cdas de orégano
- 45 g de achiote, en pasta en trozo
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- ¼ cdita de comino en polvo
- 1 pizcas de canela en polvo
- 65 g de vinagre blanco
- 195 g de jugo de naranja, agria
- 65 g de cebolla, en trozos
- 1 ¼ cdita de sal fina
- 500 g de filete de cerdo, en cubos (4 x 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 3 porciones
- Kalorie
- 4841.1 kJ / 1157 kcal
- Białko
- 117.3 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 3207.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30 min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Pollo con mole TM6
1h
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Chilaquiles Rojos
25 min
Chile en nogada
3h
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50 min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Papitas negras
55 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min