Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en cuartos
- 200 g de granos de elote amarillo
- 60 g de aceite de oliva
- 1 cubo de caldo de pollo
- 400 g de chile poblano
- 200 g de crema ácida
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos (3 cm)
- 3 pizcas comino en polvo
- 1 cdita sal
- 1 pizca pimienta negra molida
-
16
tostadas
lub 16 tortillas de maíz - hojas de cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 22022.7 kJ / 5263.6 kcal
- Białko
- 243.1 g
- Węglowodany
- 524.2 g
- Tłuszcz
- 269.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 119 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Sód
- 11322.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 Min
Entomatadas de pollo
40 Min
Salpicón de res
1 Std.
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Tostadas de rajas con pollo
40 Min
Arroz rojo a la mexicana con carne de cerdo
45 Min
Chilaquiles Rojos
25 Min
Espagueti rojo
20 Min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 Min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 Min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min