Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en cuartos
- 200 g de granos de elote amarillo
- 60 g de aceite de oliva
- 1 cubo de caldo de pollo
- 400 g de chile poblano
- 200 g de crema ácida
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos (3 cm)
- 3 pizcas comino en polvo
- 1 cdita sal
- 1 pizca pimienta negra molida
-
16
tostadas
lub 16 tortillas de maíz - hojas de cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 22022.7 kJ / 5263.6 kcal
- Białko
- 243.1 g
- Węglowodany
- 524.2 g
- Tłuszcz
- 269.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 119 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Sód
- 11322.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Entomatadas de pollo
40 Min
Arroz rojo a la mexicana con carne de cerdo
45 Min
Tostadas de rajas con pollo
40 Min
Espagueti rojo
20 Min
Lonches bañados tipo Gemma
55 Min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 Min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 Min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 min
Entomatadas de pollo
40 Min
Papitas negras
55 Min