Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 chiles secos, desvenados (4 mulatos, 2 anchos y 2 chipotles)
- 1 rama de romero, sólo las hojas
- 1 rama de tomillo seco, sólo las hojas
- 2 pimientas gordas
- 20 g de ajonjolí
- ½ rama de canela
- 20 g de almendras
- 20 g de pepitas de calabaza
- 20 g de cacahuates tostados sin sal
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 200 g de jitomate, en trozos
- 20 g de pasitas
- ½ bolillo seco, en trozos
- 1 cda de sal fina, o al gusto
- 2 cubos de caldo de pollo
- 30 g de manteca de cerdo (opcional)
- 200 g de agua
- 50 g de tablilla de chocolate, en trozos
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos medianos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1390 kJ / 331 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1 Std. 30 Min
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40min
Pan de caja blanco
2 Std.
Chiles en nogada
1h
Adobo con carne
50min
Agua de Horchata
10min
Chilaquiles rojos
25min
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Tinga de pollo TM6
30min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Nieve de frutas
10min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min