Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g de tomates bien mûres
- 2 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 2 c. à café rases de sel
- 2 c. à soupe de cassonade
- 8 gousses d'ail, non pelées
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- piment d'Espelette (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 171 kJ / 41 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gelée de coing
1h
Confiture de fraises
6h
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Pâtes de fruit à la fraise
2h 35 min
Confiture d'abricots
6h
Pâte de coings
1h 45min
Gelée et pâte de coing
24h
Confiture de cerises
6h
Confiture de tomates vertes
24h
Gelée de coing et pâte de fruits
72 godz.
Compote coing-pomme-framboise
30min
Coulis de tomates
35 Min