Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de sucre en poudre
- 600 g d'abricots frais, préalablement coupés en morceaux et congelés à plat
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 275.8 kJ / 65.2 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Sorbet à la figue
10 Min
Sorbet express pêche, abricot et banane
3 Std. 15 Min
Gaspacho melon, concombre, menthe, thé et gingembre
25 min
Glace à la menthe
3h 20min
Parfait melon-menthe
10 Min
Glace à l'abricot
6hod. 15min
Sorbet abricot, éclats de pistache
12h 30min
Confiture de clémentines
50 dk
Sorbet cerise et lait de coco
3 Std. 15 Min
Sorbet au cassis
10 Min
Œufs à la neige et aux pralines roses
2sa 30 dk
Sorbet à la fraise
12h