Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 220 g de farine de blé
- 700 g de lait entier
- 2 c. à soupe de rhum
- 30 g de beurre demi-sel, en dés et un peu pour le moule
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2862 kJ / 684 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15 min
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Far aux pruneaux
1 Std. 35 Min
Riz au lait crémeux
1h 15min
Far aux pruneaux
1h 5min
Gâteau de riz au caramel
1h 40 min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 godz. 45 min
Œufs au lait au caramel
55 min
Far breton aux pruneaux
1h
Far aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min