Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre, en morceaux et un peu pour le moule
- 200 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de farine de blé
- 125 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 2 c. à soupe d'amandes en poudre
- 350 g d'abricots frais, coupés en deux
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2079 kJ / 497 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Clafoutis figues-amandes
50min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55min