Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur, puis coupée en deux
- 600 g de sucre roux
- 480 g d'eau
- 960 g de châtaignes cuites et pelées
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à café d'agar-agar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4981 kJ / 1172 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 268.3 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 14.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte de coings
1sa 45 dk
Gelée de coing
1 godz.
Gelée et pâte de coing
24 Std.
Gelée de coing et pâte de fruits
72h
Marrons glacés
72h
Confiture de tomates vertes
24 Std.
Confiture de pastèque
30min
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Pâté en croûte à la châtaigne
13 godz. 30 min
Pain d'épices
1h 15min
Confiture de figues
1 Std. 30 Min