Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur, puis coupée en deux
- 600 g de sucre roux
- 480 g d'eau
- 960 g de châtaignes cuites et pelées
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à café d'agar-agar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4981 kJ / 1172 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 268.3 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 14.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de pastèque
30 min
Marrons glacés
72h
Marrons au sirop
1 godz. 20 min
Confiture melon-anis
6h
Gelée et pâte de coing
24h
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Confiture d'abricots
6h
Gelée de coing
1h
Compote coing-pomme-framboise
30 min
Gelée de coing et pâte de fruits
72h
Pâte de coings
1 godz. 45 min
Confiture de tomates vertes
24h