Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

4.6 941 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Öl
    30 g
  • Speckwürfel
    200 g
  • Zwiebeln geachtelt
    200 g
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Rindernacken in Stücken (3 cm)
    800 g
  • Rotwein, trocken
    150 g
  • Nelken
    2
  • Tomatenmark
    50 g
  • Bratenpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    50 g
    50 g Bratensauce (Tube)
  • Rinderfond
    300 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Champignons geviertelt
    200 g
  • Möhren in Scheiben (2 mm)
    300 g
  • Wasser zum Kochen
  • Salz zum Kochen
  • Bandnudeln
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 42 g
Kalorie 3607 kJ / 862 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 8.1 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...