Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
250 g mąki pszennej razowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia tortownicy
-
500 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
90 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
180 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 jajka rozm. M
-
40 g rumu (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
¼ łyżeczki soli
-
200 g serka kremowego
-
kandyzowana skórka pomarańczowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6.9 g
Kalorie
1217.7 kJ /
290.8 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
35.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 godz.
Ciasteczka owsiane z bananami
35 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Brownie z czerstwego chleba
55 min
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Szybki piernik
1 godz. 30 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min