Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową

Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową

4.2 284 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 kawałków

Składniki

  • 100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 250 g mąki pszennej razowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia tortownicy
  • 500 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 90 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 180 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 4 jajka rozm. M
  • 40 g rumu (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 200 g serka kremowego
  • kandyzowana skórka pomarańczowa ilość do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 6.9 g
Kalorie 1217.7 kJ / 290.8 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 35.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...