Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alla nocciola
- 180 g di nocciole, spellate e tostate
- 125 g di zucchero di canna
- 50 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di latte
- 10 g di burro
- 2 uova, a temperatura ambiente
Pasta frolla montata
- 160 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 15 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 300 g di burro, a temperatura ambiente e a pezzi
- 2 uova
- 420 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di sale rosa dell'Himalaya (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2318 kJ / 554 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alle fragole
1h 30min
Corona di brioche alla crema di whisky
5h
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1h 30min
Segreto federiciano
2h 30min
Chiffon cake al té verde matcha
1sa 10 dk
Torta Saint Honoré all'italiana
22 godz.
Cupolette al limone
9h
Chiffon cake ai frutti di bosco
1h 30min
Bavarese alla liquirizia
5 Std. 15 Min
Crostata meringata all'arancia
30 min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Sacher Torte
2h 30min