Crostata di frolla montata alle nocciole

Crostata di frolla montata alle nocciole

4.1 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

Crema alla nocciola
  • 180 g di nocciole spellate e tostate
  • 125 g di zucchero di canna
  • 50 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 250 g di latte
  • 10 g di burro
  • 2 uova a temperatura ambiente
Pasta frolla montata
  • 160 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 15 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 300 g di burro a temperatura ambiente e a pezzi
  • 2 uova
  • 420 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie) rosa dell'Himalaya

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 554 kcal / 2318 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...