![Crostata di frolla montata alle nocciole Crostata di frolla montata alle nocciole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E21F76B-4956-4EC9-8D44-2147467A8602/Derivates/E5EB41FF-44CA-4C6B-BBEA-23FC6760BAFA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alla nocciola
- 180 g di nocciole, spellate e tostate
- 125 g di zucchero di canna
- 50 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di latte
- 10 g di burro
- 2 uova, a temperatura ambiente
Pasta frolla montata
- 160 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 15 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 300 g di burro, a temperatura ambiente e a pezzi
- 2 uova
- 420 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di sale rosa dell'Himalaya (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2318 kJ / 554 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Segreto federiciano
2h 30min
Pasta choux
2h
Crema pasticcera
15min
Pan di Spagna
1h 50min
Cupcakes al cioccolato con glassa cocco-vaniglia (senza lattosio)
29 godz. 10 min
Crumble ai marron glacé
45 Min
Éclair alla crema di limone
4h
Biscotti di frolla montata al cacao e habanero orange
1 Std.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Pasta biscotto
1 Std.
Sacher Torte
2h 30min
Ganache al cioccolato
12sa 20 dk