![Fagottini al cioccolato Fagottini al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F66B17CC-E308-484E-9310-14F11E498F53/Derivates/5F14A816-73F4-4880-B45A-16EF0A5FFA3C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 100 g di latte intero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 170 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
Pasta sfoglia
- 350 g di farina manitoba
- 80 g di acqua fredda
- 1 uovo
- 75 g di zucchero
- 5 g di sale
- 350 g di burro (100 g a pezzi a temperatura ambiente e 250 g in un panetto freddo)
Terminare la preparazione
- 300 - 500 g di cioccolato al latte, in barrette da 10x1 cm
- 1 uovo sbattuto
- 80 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bauletto bicolore
6h 25min
Dita mostruose
4 godz.
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55 Min
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1h 20min
Girelle al cioccolato
9 godz. 40 min
Crêpes al cacao
1h 20min
Danish salate
1 godz. 45 min
Panettone al cioccolato e arancia
3 Std. 30 Min
Bomboloni al forno
3h 35min
Merendini al cioccolato
40 min
Muffin tre cioccolati e yogurt
1h
Muffin al cacao
1h 20min