Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 100 g di latte intero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 170 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
Pasta sfoglia
- 350 g di farina manitoba
- 80 g di acqua fredda
- 1 uovo
- 75 g di zucchero
- 5 g di sale
- 350 g di burro (100 g a pezzi a temperatura ambiente e 250 g in un panetto freddo)
Terminare la preparazione
- 300 - 500 g di cioccolato al latte, in barrette da 10x1 cm
- 1 uovo sbattuto
- 80 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trancetti cioccolatte
2h
Baguette
4h
Diamanti al cioccolato
7 Std. 30 Min
Crocchette di pollo e patate
50min
Merendini al cioccolato
40min
Cookies
1h
Chifeletti
1h 30min
Focaccia tramezzino
2 godz. 5 min
Torta marmorizzata
2h
Croissant al cioccolato
3 godz. 35 min
Croissant francese
5 Std. 20 Min
Brioche francese al burro
5 godz. 40 min