Fagottini al cioccolato
TM31 TM5 TM6

Fagottini al cioccolato

5.0 (3 oceny)

Składniki

Preimpasto

  • 100 g di latte intero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 170 g di farina manitoba + q.b. per infarinare

Pasta sfoglia

  • 350 g di farina manitoba
  • 80 g di acqua fredda
  • 1 uovo
  • 75 g di zucchero
  • 5 g di sale
  • 350 g di burro (100 g a pezzi a temperatura ambiente e 250 g in un panetto freddo)

Terminare la preparazione

  • 300 - 500 g di cioccolato al latte, in barrette da 10x1 cm
  • 1 uovo sbattuto
  • 80 g di mandorle a lamelle

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1033 kJ / 247 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
24.9 g
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy