![Bignè cake Bignè cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C781A970-59C1-41D6-BCD2-36207A993C7A/Derivates/4d672cb7-70b3-41fa-be15-72977a922394.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema Bimby®
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero
- 2 uova
Pasta choux
- 450 g di acqua
- 240 g di burro a pezzi
- 3 pizzichi di sale
- 30 g di zucchero
- 360 g di farina tipo 00
- 9 uova medie
Caramello
- 250 g di zucchero
- 3 cucchiaini di acqua
Panna montata
- 500 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- colorante alimentare in polvere, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1596 kJ / 381 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiterole bianco
3 Std. 15 Min
Millefoglie veloce
3h 50 min
Glassa al cioccolato
20min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23 Std.
Bignè al cioccolato
3h
Cheesecake allo yogurt e fragole
5 godz. 40 min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2h 35min
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4 godz.
Profiteroles al limone
1u. 45min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min