Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (1 cm)
- 250 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 125 g di albumi (4 uova)
- 6 wafer tondi, dello stesso diametro degli stampi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2063 kJ / 493 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 78.2 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolatini ai wafer e nocciole (vegan)
55 min.
Cremino ai tre cioccolati
2 Std. 25 Min
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20min
Candele al cioccolato
4h 50min
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20 min.
Mandorle e cacao espresso
1h
Bon bon ripieni di gianduia
1h 30 min.
Mousse all'amarena
45 min.
Cheesecake di focaccia alla stracciatella
12 Std.
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1h 20min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Cioccolatini alla nocciola
2h 20min