Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Ripieno
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 500 g di acqua
- 500 g di bietole, le foglie a strisce (1 cm)
- 300 g di spinaci freschi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di pancetta di maiale
- 100 g di cipollotti a pezzi, con anche la parte verde
- 30 g di burro
-
40
g di pane bianco ammollato nel latte (10-15 g circa)
lub 50 g di ricotta fresca sgocciolata - 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2027.1 kJ / 484.5 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Torta di patate borgotarese
2 godz.
Zuppa imperiale
1h
Torta di riso carrarina
3h 10min
Pasta all'uovo
1h
Tortelli di patate e ricotta
1 godz. 20 min
Ravioli al radicchio
1h 10min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Farfalle all'uovo
1h
Passatelli
45 Min
Tigelle
3 godz. 50 min
Gnocco fritto
1 Std. 5 Min