![Peperoncini farciti sott'olio Peperoncini farciti sott'olio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54B42F53-D56E-4195-BA51-52C8A7F0D200/Derivates/092F0B3C-7BC2-4F6A-A3F4-83FCE771B640.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 peperoncini rossi piccanti, freschi rotondi
- 500 g di aceto di vino bianco
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 100 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 10 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 500 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 20962 kJ / 5010 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 534.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Confettura di mirtilli
55 min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Confettura ai frutti di bosco
45min
Funghetti sott'olio
721h
Pomodori secchi sott'olio
721h
Cipolline sott'olio
361h 10min
Pomodorini al naturale
1h
Zucchine sott'olio
723h 15min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3 godz. 30 min
Conserva di pomodoro con olive
1h 30min
Confettura di pesche
1 Std. 20 Min