Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 380 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di semola rimacinata di grano duro
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
1000
g di cipolle lunghe tipo Sponsali, a striscioline
lub 1000 g di porri a striscioline - 500 g di baccalà ammollato e dissalato a tocchetti
- 3 acciughe sotto sale
- 10 olive nere denocciolate
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1511 kJ / 361 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Sasanelli gravinesi
45 Min
Mostaccioli al mosto cotto
1 Std.
Scarcella di pasqua ripiena
55 Min
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Sfogliata ai funghi
1h 40min
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Pettole pugliesi
3h
Pasticciotti leccesi
1 Std. 15 Min
Pizza rustica lucana
1 Std. 15 Min
Minestra di fave con cicoria
50 min
Focaccia barese
2 godz. 55 min