Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 380 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di semola rimacinata di grano duro
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
1000
g di cipolle lunghe tipo Sponsali, a striscioline
lub 1000 g di porri a striscioline - 500 g di baccalà ammollato e dissalato a tocchetti
- 3 acciughe sotto sale
- 10 olive nere denocciolate
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1511 kJ / 361 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Cartellate
1h 5 min.
Minestra di fave con cicoria
50 min.
Sasanelli gravinesi
45 min.
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1h 5 min.
Scarcella di pasqua ripiena
55 min.
Pasticciotti leccesi
1h 15 min.
Lasagne di tacchino con crema di zucca
1 Std. 40 Min
Pitta rustica salentina
1 Std. 40 Min
Pitte pie calabresi
1h 30 min.
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Pettole pugliesi
3h