Pasticcio altamurano
TM5

Pasticcio altamurano

4.6 (7 ocen)

Składniki

Impasto

  • 380 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 500 g di semola rimacinata di grano duro
  • 1 cucchiaino di sale

Ripieno

  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di cipolle lunghe tipo Sponsali, a striscioline
    lub 1000 g di porri a striscioline
  • 500 g di baccalà ammollato e dissalato a tocchetti
  • 3 acciughe sotto sale
  • 10 olive nere denocciolate

Terminare la preparazione

  • farina q.b.
  • olio extravergine di oliva q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1511 kJ / 361 kcal
Białko
20.6 g
Węglowodany
49.9 g
Tłuszcz
8.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy