Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 3 uova (da 60 g)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 60 g di zucchero
- 250 g di latte intero
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Copertura
- 120 g di zucchero
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 350 g di burro a pezzi
- 120 g di latte intero
Terminare la preparazione
- 200 g di biscotti a bastoncino, ricoperti di cioccolato
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 1 cucchiaino di latte
- 500 g di confetti al cioccolato colorati
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 4234 kJ / 1012 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 66.2 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Biscotti farciti
1 godz. 50 min
Marsigliesi
1h
Cake pops natalizie
4h
Torta fredda alla crema gianduia
50min
Muffin arcobaleno
1h
Girelle bicolore
3 Std.
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4 godz. 30 min
Soufflè ai due cioccolati
20 min
Cake pops
4hod. 25min
Cream tart
4h
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5 Std. 30 Min
Bignè al cioccolato
3 Std.