Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al cioccolato bianco
- 150 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 uovo
- 500 g di latte
Pasta choux
- 100 g di acqua
- 100 g di latte
- 80 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina tipo 0 + q.b.
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci (8 g)
- 4 uova
- zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millefoglie veloce
3h 50min
Torta di crêpes tiramisù
6h 30min
Tortine alle mele
1h 30min
Piccoli bignè con crema alle nocciole
2h 30min
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1 godz.
Crema al cioccolato bianco con fragole
2 Std. 15 Min
Torta alle 3 mousse
5h 30min
Salame di cioccolato al mascarpone
3h 15min
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5h 30min
Torta cremosa al limone
2h 30min
Bignè al cioccolato
3h
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min