![Torta bignè al cioccolato bianco Torta bignè al cioccolato bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9fff1da2-611e-47b7-9872-9d8866176200/Derivates/99c87f26-c304-4221-b697-d95c0bf5b64e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al cioccolato bianco
- 150 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 uovo
- 500 g di latte
Pasta choux
- 100 g di acqua
- 100 g di latte
- 80 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina tipo 0 + q.b.
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci (8 g)
- 4 uova
- zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Victoria sponge
1 godz. 30 min
Torta Diplomatica
3h
Torta bara al cioccolato
2 Std. 20 Min
Torta ai tre cioccolati
5h 20min
Torta cappuccino
2 Std.
Crostata al caramello e vaniglia
3h
Cheesecake al caffè
5 Std. 30 Min
Cannoli alla crema Chantilly
1 godz. 5 min
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7h
Crostata alle fragole
2 Std.
Torta cremosa al limone
2h 30min
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min