Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
TM6

Risotto cremoso agli asparagi e pancetta

4.7 (148 ocen)

Składniki

  • 35 g di cipolla a listarelle
  • 350 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di pancetta a cubetti
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 100 g di Taleggio a pezzi
    lub 100 g di mascarpone
  • Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2375.5 kJ / 567.8 kcal
Białko
22.8 g
Węglowodany
68.6 g
Tłuszcz
24.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
0.9 g
Sód
1045.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy