Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g di cipolla a listarelle
- 350 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 60 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 dado per brodo vegetale
-
100
g di Taleggio a pezzi
lub 100 g di mascarpone - Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2375.5 kJ / 567.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1045.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi
30min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Risotto carciofi e speck
40min
Risotto con zucca e Taleggio (TM6)
50min
Risotto zafferano e speck
35min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35min
Risotto funghi e scamorza
45min
Risotto radicchio e pancetta
40min
Risotto funghi e salsiccia
55p
Risotto zucca e salsiccia
40min
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50min