Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 200 g di nocciole spellate
- 130 g di zucchero
- 50 g di latte
- 3 uova
- 1 cucchiaino colmo di lievito in polvere per dolci (½ bustina)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2952 kJ / 708 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di nocciole del Piemonte
1 Std. 15 Min
Crostata di grano saraceno e pesche (senza glutine)
1sa 50 dk
Stroscia di Pietrabruna
50 Min
Torta di nocciole
50 Min
Torta di castagne integrale
1 Std. 30 Min
Muffin alle mandorle
40 Min
Torta di carote con farina di riso
1h
Torta al cioccolato (senza glutine e senza uova)
45 Min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta cioccolato e frutti di bosco con farina di riso
2 godz.
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 Std. 30 Min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1h