Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 100 g di Emmental a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro a pezzi
- 400 g di cipolle bianche a fettine
- 40 g di farina tipo 00
-
700
g di brodo vegetale bollente
lub 700 g di acqua + 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2248 kJ / 537 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di porri in crosta
45min
Vellutata di porri
40p
Zuppa di cipolle
1h
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Zuppa di cipolle
1h
Porri in crema delicata
35 Min
Crema di porri gratinata
50 Min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 Min
Zuppa di cipolle alla francese
5h 30min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40p
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40p