Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano

Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano

4.7 306 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di Emmental a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di burro a pezzi
    30 g
  • di cipolle bianche a fettine
    400 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di brodo vegetale bollente
    700 g
    700 g di acqua, + 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pane tostate
    8 fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 537 kcal / 2248 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 36.9 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...