Urządzenia i Akcesoria
Quittenchutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Chili, getrocknet1
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Zwiebeln geviertelt240 g
-
Quitten geschält, entkernt, in Stücken (3 cm)800 g
-
Öl10 g
-
Wasser400 g
-
Zucker150 g
-
Apfelessig80 g
-
Apfelsaft200 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Curry½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
1810 kJ /
432 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
17.4 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bitte mit Quitte!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quitten-Kompott
1 godz. 20 min
Quittenkonfekt
1 godz. 25 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min
Quitten-Meerrettich
30 min
Trauben-Chutney
25 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min
Quitten-Rotkohl
1 godz. 20 min
Kürbis-Quitten-Aufstrich
15 min
Quitten-Orangen-Eis
8 godz. 40 min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min
Quittenlikör
25 min
Quittengelee
12 godz.