Urządzenia i Akcesoria
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
rote Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt, in Stücken1
-
Knoblauchzehen1 - 2
-
Zucchini in Stücken500 g
-
Curry2 TL
-
Senfkörner10 g
-
Salz3 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Zwiebeln (ca. 140 g), halbiert2
-
getrocknete Aprikosen, entsteint (Softfrüchte)100 g
-
Speisestärke20 g
-
Kräuteressig150 g
-
brauner Zucker100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Sód
2359 mg
Białko
6 g
Kalorie
1409 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Ketchup
1 godz. 30 min
Zucchini-Ketchup
1 godz.
Birnen-Chutney
50 min
Zwetschgen-Chutney
50 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Gurken-Relish
1 godz. 30 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min
Paprika-Tomaten-Chutney
1 godz.