Polnische Gerstensuppe (Krupnik)

Polnische Gerstensuppe (Krupnik)

4.5 767 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, kraus ohne Stiele
    1 Bund
  • Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Möhren in Stücken
    90 g
  • Porree in Ringen (1 cm)
    80 g
  • Knollensellerie in Stücken
    50 g
  • Kartoffeln in Stücken
    200 g
  • Hähnchenbrustfilet (ca. 200 g), in Würfeln (2 cm)
    1
  • Perlgraupen mittel (z. B. von Brüggen)
    80 g
  • Salz
    1 geh. TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • getrocknete Lorbeerblätter
    2
  • Pimentkörner
    4
  • Wasser
    1100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 Portionen

Białko 66 g
Kalorie 3148 kJ / 749 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 13.5 g
Węglowodany 103 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...