Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, kraus, ohne Stiele
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 90 g Möhren, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 1 Hähnchenbrustfilet (ca. 200 g), in Würfeln (2 cm)
- 80 g Perlgraupen, mittel (z. B. von Brüggen)
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - 2 getrocknete Lorbeerblätter
- 4 Pimentkörner
- 1100 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 3148 kJ / 749 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 13.5 g
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40 min.
Hackbällchen-Suppe
45 min.
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Graupensuppe mit Bündnerfleisch
1h 15 min.
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10 min.
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35min
Graupensuppe
1h
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45 min.
Gemüse-Hirse-Eintopf mit Hähnchen
45 min.
Piroggen mit Kartoffel-Quark-Füllung (Pierogi ruskie)
4 Std. 30 Min
Risoni-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
45 min.
Ucha - Fischsuppe
50 min.