Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- hielos, los necesarios
- agua, la necesaria
- 500 g de agua
- 200 g de ejotes, cortados (3 cm)
- 600 g de calabacitas, cortadas en juliana (ver tip)
- 200 g de jitomates cherry, partidas a la mitad
- 150 g de aceitunas negras deshuesadas, partidas a la mitad
- 200 g de queso panela, en cubos (2 cm)
Aderezo
- 45 g de vinagre balsámico
- 70 g de aceite de oliva extra virgen
- 20 g de mostaza
- 5 g de concentrado de caldo de pollo
- ½ cdita pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 987 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Quinoa con ejotes
30min
Aguacates rellenos de atún
20 min
Ensalada de garbanzo
10min
Ensalada de manzana y tocino
20 min
Ensalada de pera y tocino con aderezo de mostaza
20 min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1h
Ceviche de pepino y jícama
10min
Ensalada de ejotes navideños
1hod. 10min
Taquitos de pescado low carb
50 min
Botana fresca de surimi
10min
Aguachile de pepino y palmitos
15min