Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mandeln, geschält
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 3 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 100 g griechischer Joghurt (10% Fett)
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 80 g frische Beeren, gemischt (z. B. Ribisel, Heidelbeeren, Himbeeren), etwas mehr zum Dekorieren
- 80 g Staubzucker
- 100 g Frischkäse (Doppelrahmstufe)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1387 kJ / 331 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Cheesecake am Stiel
5h 30 min
Schokoladenmuffins mit Himbeer-Frischkäse-Buttercreme
50 min.
Brombeermuffins
45 min.
Erdbeer-Tiramisu
3h
Brownies mit Ribiselsorbet
5h
Obstkuchen
1h
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1h 30 min.
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1h 20min
No Bake Topfen-Frischkäsetorte mit Erdbeeren
4 Std. 35 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min