Heidelbeerschnecken

Heidelbeerschnecken

4.7 69 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stück

Składniki

  • Milch
    200 g
  • Zucker
    50 g
  • frische Germ
    15 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen
    200 g
  • Dinkelmehl glatt
    200 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Kardamom, gemahlen
    ½ TL
  • Heidelbeeren, frisch (siehe Tipp)
    300 - 350 g
  • Rapsöl
    Kokosöl, zum Einfetten
  • brauner Zucker
    8 EL
  • Zimt, gemahlen
    4 geh. TL
  • Zitronensaft
    2 EL
  • Staubzucker
    90 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 20 mg
Białko 5 g
Kalorie 1237 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...