
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 1 bouquet de persil frais équeuté
- 200 g d'oignons coupés en deux
- 50 g de beurre
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 dose de safran
- 2 œufs
- 300 g de filets de poulet coupés en petits morceaux
- ½ c. à café de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de cannelle en poudre
- 3 pincées de quatre-épices moulu
- huile d'olive
- 10 feuilles de brick
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 94.5 kcal / 394.2 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 179.1 mg