Risoto de orzo com cogumelos, favas e ovo escalfado

Risoto de orzo com cogumelos, favas e ovo escalfado

4.4 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • coentros
    10 g
  • água
    1740 g
  • sal
    1 c. chá de
  • vinagre de vinho branco
    50 g
  • Azeite q.b. p/ pincelar
  • ovos
    6
  • manteiga
    50 g
  • dentes de alho
    2
  • chalota
    100 g
  • alho-francês
    100 g
  • mistura de cogumelos cortados em pedaços
    250 g
  • favas baby
    200 g
  • leite
    240 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • cardamomo em pó
    ½ c. chá de
  • piripíri em pó
    ½ c. chá de
  • massa tipo pevide
    250 g
  • queijo-creme
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 435.2 kcal / 1820.9 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 575.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...