Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 40 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- le jus de 2 oranges (100 g environ)
- 3 bananes
- 1 kiwi
- 2 clémentines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits gratins de bananes
50min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Gratin poire-banane
55min
Tiramisu à la banane
12 Std. 15 Min
Le milhassou
2h
Fromage blanc gourmand, pomme et miel
10 Min
Crème de banane à la fraise
2h 50 min
Tarte aux fruits secs
1h 35 min
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1 godz.
Flan pomme-cannelle
45min
Clafoutis poire-speculoos
45min
Pasteras aux pommes
25 min