![Gulash tirolese Gulash tirolese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ffa8a747-23ec-4a06-b86a-6095e419d6fc/Derivates/81730bff-b574-4f39-96ae-1cc0360700b7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 1 spicchio di aglio
- 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 250 g di cipolle a fette
- 600 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
- 1 pizzico di paprika dolce
- 1 pizzico di cumino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di polpa di pomodoro
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado di carne o vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulash di manzo con canederli al vapore
1h 40min
Stufato di lenticchie al curry e pollo
8h 45 min
Stufato di maiale, mele e lenticchie
55 min
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1 godz. 30 min
Moqueca
1 godz. 20 min
Stufato di pollo, chorizo e ceci
1 godz.
Goulash alla birra doppio malto
1 godz. 15 min
Coppa di maiale in umido
1 godz. 30 min
Stufato di pollo in crema di mostarda
40 min
Goulash ungherese
1h 45min
Ossobuco alla milanese
1 Std. 10 Min
Pollo con salsa al curry
50 min