![Crema al Parmigiano Reggiano Crema al Parmigiano Reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B3BCE1BC-2DB3-4B49-B2BB-2B70863C89C5/Derivates/76359D69-B0C0-4E40-A39C-66B471E5F441.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 24 mesi)
- 50 g di burro morbido
-
1
cucchiaino di aceto balsamico bianco
lub 1 cucchiaino di aceto balsamico - ¼ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- fette di pane tostato, a piacere
- foglie di salvia fresca, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3791 kJ / 906 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 83 g
Alternatywne przepisy
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1sa
Mousse all'avocado
15 dk
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1sa
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1sa
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe
1h 30min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 dk
Uova in cocotte al tartufo
20min
Tortino di patate dal cuore morbido
1 Std. 20 Min
Fonduta
8h 20min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1sa 15 dk