Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 130 g cenoura cortada em cubos
- 150 g couve-portuguesa cortada em pedaços
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g entremeada cortada em tiras pequenas
- 150 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- ½ chouriço cortado em rodelas
- 600 g feijão-branco cozido escorrido
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 1000 g água
- 25 g arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 dk
Sopa de grelos à portuguesa
1sa
Sopa da pedra
1sa 30 dk
Caldo-verde
40 dk
Sopa de feijão-verde
35 dk
Sopa de cardos
45 Min
Sopa de grão e linguiça
25 Min
Caldo-verde de feijão branco
40 dk
Sopa 2 feijões
45 Min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 Min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 dk
Sopa do campo
40 dk