Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 2 ½ c. chá de sal
- 600 g batatinha nova cortada em quartos
- 2 douradas (800 g aprox.)
- 50 g cornichons
- 30 g chalota
- 5 pés de aneto, só as folhas
- 1 lima (raspa e sumo)
- 10 g mostarda
- 1 pitada de pimenta
- 240 g Iogurte grego
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2434 kJ / 582 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com batata nova e legumes de verão
35 Min
Dourada recheada com pesto de coentros
50 Min
Filetes de peixe com legumes em papelote
1h 10 min
Pescada com legumes ao vapor
50 Min
Douradas ao vapor
40min
Dourada com manjericão
40min
Robalos com feijão-verde
30 Min
Robalo a vapor com molho de lima
35 Min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Dourada com legumes em papelote
40min
Peixe ao sal
1 Std.
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40min