Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 100 g azeite
- 800 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 pitada de pimenta
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- Colorau q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 276 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Arroz de couve-galega com filetes no forno
45 Min
Choquinhos salteados com batata a murro
1sa
Guisado de porco com grão
1h 45min
Atum ao vapor com molho de tomate feijão-frade
25 Min
Caldeirada de amêijoas
2 Std. 45 Min
Polvo à moda do Minho
50 Min
Arroz de polvo com amêijoas
3 godz. 20 min
Arroz de amêijoas à algarvia
2 Std. 30 Min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45 Min
Salada de feijão-frade e bacalhau
30 Min
Lombos de pescada com migas de nabiça e feijão-frade
30 Min
Polvo à lagareiro
1sa 30 dk