Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g delícias do mar descongeladas
- 3 c. chá de sal
- 50 g pimento vermelho
- 10 g salsa
- 1 dente de alho
- 140 g azeite
- ½ limão (raspa e sumo)
- 1 malagueta seca (opcjonalnie)
- 1500 g água
- 500 g massa tipo linguine
- 60 g folhas de agrião
- Queijo parmesão em lascas q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 568 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com cogumelos e bacon
50 min
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30 min
Esparguete de frutos do mar
45 min
Penne de atum com manjericão
35 min
Massa da quinta
40 min
Esparguete à carbonara
30 min
Esparguete à carbonara
30 min
Noodles com ervilhas e chouriço
40 min
Penne com atum
30 min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40 min
Linguine com camarão, cogumelos e espargos
35 min