Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g wody
-
10
g świeżych drożdży, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 100 g jogurtu naturalnego
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- 15 g oliwy z oliwek
- 125 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4109.4 kJ / 981.5 kcal
- Białko
- 50.5 g
- Węglowodany
- 123.5 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Langosze
1 Std. 30 Min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1h 40min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 Std. 50 Min
Chlebki z grilla
1 Std. 35 Min
Placki gozleme ze szpinakiem
1h 15min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1h 25min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Placek nadziewany mozzarellą
1 Std. 5 Min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Pastizzi z groszkiem
1 Std. 30 Min