
Urządzenia i Akcesoria
Chaczapuri adżarskie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
-
100 g wody
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
100 g jogurtu naturalnego
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
½ łyżeczki soli
-
15 g oliwy z oliwek
-
125 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
981.5 kcal /
4109.4 kJ
Białko
50.5 g
Tłuszcz
32.5 g
Węglowodany
123.5 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska