
Urządzenia i Akcesoria
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
800 g mleka
-
230 g mąki pszennej
-
50 g cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
bita śmietana (opcjonalnie) do podania
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
388.7 kcal /
1626.2 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
42.8 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 godz. 15 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Racuchy na maślance
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min