Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 800 g mleka
- 230 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- bita śmietana, do podania (opcjonalnie)
- owoce jagodowe, świeże, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1626.2 kJ / 388.7 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45min
Racuchy na maślance
30 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 Std. 30 Min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 Std. 15 Min