Wersje kompatybilne
Garnelencurry mit Basmati-Reis
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reis
- 1300 g Wasser
- 1 TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 300 g Basmati-Reis
Garnelencurry
- 40 g Olivenöl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 frische Chilischote, entkernt, mittelscharf
- 10 g Koriander, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 2 TL Koriander, gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Salz
- 70 g Tomatenmark
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 500 g Garnelen, roh, mittelgroß, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Garnelen Curry
30min
Garnelencurry
35min
Graupenrisotto mit Seeteufel
45min
Garnelen mit Gemüse und Reis
45min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16u. 50min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40min
Hähnchenkeulen mit Thai-Gemüse
1h 10min
Asia-Nudeln mit Rindfleisch und Brokkoli
1h
Kreuzkümmel-Reis
25 Min