Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo emmental cortado em pedaços
- 50 g manteiga
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de paprika fumada
- 1 c. chá de sementes de coentros
- 1 c. chá de sal
- 750 g batata-doce cortada em pedaços
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1021.9 kJ / 244.3 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 481.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1 Std.
Sopa de couve-flor e alho assados
1h 10 min
Creme de grão e couve-flor assados
35 Min
Creme de abóbora e tomate
35 Min
Creme de feijão branco e cogumelos
1 Std. 15 Min
Sopa de beringela e pimento
40min
Creme de curgete e caju
8h 20min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 Min
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 Min
Creme de batata-doce e curgete
40min
Creme de abóbora e hortelã
40min